WINE TASTING

Sharing is caring!

In het kort:

  • Met wijn maak je bijna iedere vrouw blij
  • Kies voor een wijnproeverij op locatie
  • Of voor een wijnproeverij thuis
  • Wij geven je een aantal tips
  • Have fun!

Een wijnproeverij is de ideale activiteit voor een vrijgezellenfeest. Als er een aansluitend diner volgt is de avond al bijna helemaal georganiseerd.

Een wijnproeverij op locatie

Als je ‘wijnproeverij’ googelt vind je veel sites die een kalender bijhouden van alle wijnproeverijen in de buurt. Zo heb je een overzicht en wordt het makkelijker om een datum te prikken die voor iedereen past.

Een lekker glaasje wijn op zijn tijd is voor veel mensen een geniet-moment. Maar wat proef je nu eigenlijk? Een wijnproeverij combineert het aangename met het nuttige. Proef met elkaar en hoor meer over de achtergronden van de wijnen. Tijdens een proeverij worden de leukste wijnen geschonken en gaan jullie ze met elkaar keuren. Zo leren jullie ook je eigen voorkeuren kennen. Want wijnen zijn als mensen: de één ligt je nu eenmaal beter dan de ander. Wijnproeverijen worden aangeboden vanaf € 19,95 per persoon.

Wil je het liever zelf organiseren?

Wijnproeverijen kunnen georganiseerd worden op locatie of bij je thuis. Zelf een wijnproeverij organiseren is niet zo moeilijk. Wij hebben enkele leuke suggesties! Je kiest vier verschillende wijnen per thema, bv. regio, goedkoop of lichte wijnen. Ook kan je ervoor kiezen om je gasten wijnen mee te laten nemen. Laat ze deze inpakken voor een compleet verassingseffect.

De volgorde is belangrijk, dit kan namelijk de smaak beïnvloeden. Een goede volgorde is: champagne of cava (leuk als aperitief aan het begin van de avond), lichte witte wijn (Sauvignon Blanc), iets straffere witte wijn (Chardonnay), rosé wijn, lichte rode wijn (Pinot Noir), zwaardere rode wijn (Cabernet) en ten slotte zoete dessert wijnen.

Je moet niet al deze soorten proberen maar als je rode én witte wijn in je palet hebt zitten, dan kan je dus het beste met de witte soort beginnen. Nemen je gasten zelf wijnen mee, dan kan je vragen om de soort wijn erop te schrijven.

Tips

Gebruik een wine tasting placemat, zo begrijpen je gasten beter wat ze moeten doen en waar ze op moeten letten.

Houd rekening met de temperatuur! Champagne of cava moet ijskoud geserveerd worden, witte wijn koelkastkoud en rode wijn op kamertemperatuur. Vergeet geen kwispedoor te voorzien, het is de bedoeling dat men de wijn terug uitspuugt. Iets informeler, zoals een plastic beker is ook goed.

Hoeveel flessen heb je nodig?

Een halve fles per gast zou genoeg moeten zijn. Zijn jullie bijvoorbeeld met acht, voorzie dan vijf flessen wijn (althans voor het wijnproeven gedeelte).

Heb jij al eens een wijnproeverij als vrijgezellenfeest gehad? Laat hieronder jouw ervaringen achter! Wij zijn erg benieuwd.

0
0,0 rating
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)
Excellent0%
Very good0%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Benieuwd naar de andere blogs? Klik hieronder door!

Like and share it!

Geef een reactie