MILAAN

Sharing is caring!

In het kort:

  • DE modestad.
  • Tijd om je kledingkast opnieuw te vullen? Dat gaat je in Milaan gegarandeerd lukken.
  • Een bruisend nachtleven waar je beroemdheden tegen het lijf kan lopen.
  • Ook voor een beetje cultuur snuiven ben je aan het juiste adres.
  • Bezoek één van de twee voetbalstadia.

Jij en je vriendinnen gek op shoppen, mode en de leukste feestjes? Dan is de modestad Milaan misschien wel DE plek voor jullie perfecte bacheloretteparty.

Naast de geweldige winkelstraten van Milaan, heb je ook een hele boel mooie bezichtigingen en is het ook de perfecte locatie voor een onvergetelijke stapavond. Ondanks dat Milaan grotendeels bekend staat als modestad, biedt de prachtige stad nog vele andere activiteiten en bezichtigingen.

Shoppen

Naast Parijs en New York, wordt Milaan gezien als één van de toonaangevende steden op het gebied van mode. Deze stad is dus de ideale locatie om eens heerlijk te shoppen.  De place to be als het om winkelen gaat is de modewijk “Quadrilatero della Moda”, of te wel de vierhoek van de mode. Je vindt hier winkels als Gucci, Prada, Chanel en Dolce & Gabbana. 

Naast de wijk “Quadrilatero della Moda”, heeft Milaan nog een talloos aanbod aan kledingwinkels waar ook met de gewone portemonnee prima te slagen valt.

Uitgaan 

Geen enkele andere Italiaanse stad heeft zo’n bruisend uitgaansleven als de stad Milaan. Het is in Milaan ook niet raar om beroemdheden als modellen en voetballers tegen het lijf te lopen. 

De grootste club van Milaan is “Alcatraz”, een oude fabriek waar ook concerten en modeshows worden georganiseerd. Verder is discotheek Hollywood ontzettend populair de laatste jaren. Wanneer jij en je vriendinnen bekende mensen willen spotten, is deze discotheek zeker een aanrader om naar toe te gaan. 

Bezienswaardigheden

Zeker een aanrader om naar toe te gaan is de gotische kerk: Duomo Santa Maria Nascente gelegen aan de Dom van Milaan. De kerk is versierd met maar liefst 145 marmeren torentjes en meer dan 2200 beelden. Vanaf het dakterras van de kerk, heb je een prachtig uitzicht over de stad Milaan.

Zijn jij en je vriendinnen gek op kunst? Dan is Pinacoteca Di Brera ook zeker een aanrader om naar toe te gaan. Hier vind je de belangrijkste en boeiendste collecties van verschillende Italiaanse kunstenaars. Buiten dat de collectie kunstwerken enorm mooi is, is het museum ook nog eens gevestigd in een prachtig indrukwekkend barokpaleis.

Sport

Jij en je vriendinnen gek op sport. Dan is het misschien ook een leuk idee om een voetbal wedstrijd te bezoeken. Milaan telt maar liefst twee goede voetbalclubs. De aartsrivalen: AC Milan & Inter Milan. Allebei spelen ze in het San Siro Stadion. Erg leuk om daar een rondleiding te doen en een wedstrijd mee te pakken. Wie weet tussen de twee aartsrivalen zelf. 

0
0,0 rating
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)
Excellent0%
Very good0%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Like and share it!

Geef een reactie